Перейти до основного вмісту

Як вибрати орхідею в магазині

Як вибрати орхідею, щоб вона довго приносила вам задоволення, коли принесете рослину додому?
Ви місяцями милувалися орхідеями у місцевому квітковому магазині чи супермаркеті. І ось настав день, коли ви нарешті зважилися придбати одну з них. Але, підійшовши до вітрини, розумієте, що не зовсім впевнені, як вибрати здорову орхідею. У сьогоднішній статті ми дамо вам п'ять порад, які допоможуть вибрати найкращу орхідею в магазині.

Огляньте коріння орхідеї

Коріння є видимим індикатором здоров'я орхідеї. Тому саме на них слід звертати увагу в першу чергу при купівлі орхідеї. Здорові корені пухкі на дотик і білого або зеленого кольору, тоді як коричневі, кашоподібні корені свідчать про надмірний полив. Не бійтеся вийняти горщик для вирощування з декоративного горщика, щоб краще роздивитися коріння орхідеї.

Шукайте яскраво-зелене листя на орхідеї

Жовте листя може свідчити про те, що орхідея в біді. Але жовтий колір не завжди означає хворобу рослини. Якщо верхні листки орхідеї яскравого, насиченого зеленого кольору, а нижній жовтіє, це нормально. З часом зрілі листки відмирають, і на їхньому місці з'являються нові. Однак, якщо жовтими є всі або більшість листків, рослина, швидше за все, зневоднена або її надмірно поливають. Жовті плями також можуть означати зараження комахами, тому перевірте верхню і нижню сторони листя на наявність павутини або білих горбків, залишених борошнистими червцями і павутинним кліщем.

Оцініть цвітіння орхідеї

В ідеалі ви маєте шукати орхідеї, що мають красиві квітки. Квіти повинні мати здоровий вигляд і міцно триматися стебла. Витратьте пару додаткових хвилин, щоб знайти орхідею з додатковими бутонами. Це означає, що скоро вона дасть ще більше квітів.

Вибирайте орхідеї з міцними стеблами

Однією з найважливіших вимог до здорової орхідеї є міцність її стебла. Стебло має бути високим і здатним витримати вагу квіток орхідеї (залежно від кількості квіток, що утворюються, вони можуть бути досить важкими). Якщо ви помітили, що стебло рослини згинається під вагою квітів, це ознака слабкого стебла.

Понюхайте орхідею

Як визначити, чи можна пити молоко? Зробіть тест на запах! Цей же метод можна застосувати і до орхідеї. Піднесіть рослину близько до носа і вдихніть. Якщо ви відчуєте неприємний запах, це ознака того, що рослина гниє.
Користуючись цими порадами, ви будете впевнені, що виберете найкращу орхідею в магазині.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Перці чілі: які вони бувають та чим відрізняються

Важко уявити мексиканську кухню без пекучого перцю чилі. Від халапеньйо до поблано - ці перці є ключовим інгредієнтом у створенні унікального та гострого смаку, який є синонімом мексиканської кухні. У той час як свіжий перець додає стравам кольору, текстури та гостроти, саме сушені перці пропонують найскладніші та найдивовижніші смаки – від димчастого до цитрусового та шоколадного. Мексиканський перець чилі має яскраву палітру смаків і кольорів: від шалено гострого до солодкого з відтінками чорносливу. Традиційно мексиканська кухня використовує поєднання різних видів чилі для приготування сальси та адобо. Велика кількість видів і форм, кольорів і назв перців чилі збивають з пантелику, проте є шанс в них розібратися. Сушений перець чилі можна розділити на червоний і темний . Червоні чилі варіюється від помаранчево-червоного до темно-бордового, їхній аромат подібний до аромату тропічних фруктів, вони мають різний ступень гостроти. Темні перці чилі, з іншого боку, мають забарвлення
Грейпфрут: кислий але поживний фрукт. Певне, не існує людини, яка б не знала про грейпфрут. Це один з найдивовижніших фруктів на Землі. Товста помаранчева шкірка приховує під собою не тільки гіркуватий смак, але й таємницю походження. Ніхто не може з впевненістю сказати звідки походить та чому так дивно називається грейпфрут. Цитрусові походять з теплих і насичених вологою частин Азії. Три види цитрусових розійшлися широко по світу: лимон, помело і мандарин. Декілька розсіялися по Азії та південній частині Тихого океану, але ці три види цитрусових є найбільш важливими для нашої розповіді. За винятком лайма, всі інші цитрусові походять від природного, а згодом і штучного схрещування, а потім і від схрещування між собою цих трьох видів. Змішайте деякі види помело з деякими видами мандарин – і ви отримаєте кислий апельсин. Схрестіть цей кислий апельсин з цитроном і отримаєте лимон. Це трохи схоже на змішування основних кольорів. Грейпфрут – це суміш помело, основного фрукта, і солодко

Каркаде - красный чай Египта - 1

Каркаде - красный чай Египта - 2 Изумительный каркаде - рецепт По статье Джона Финнея, опубликованной в Saudi Aramco World за сентябрь/октябрь 2001 года. Кисло-терпкий ярко-красный чай из гибискуса, известный у арабов как каркаде, был популярен во многих странах на протяжении столетий – особенно в Африке – и нигде так, как в Египте и Судане. С другой стороны, на Западе, за исключением Германии, Вест-Индии и Мексики, он фактически неизвестен. Но каркаде наступает: иногда вы можете отыскать в супермаркете пригоршню каркаде, достаточную для приготовления нескольких стаканчиков, упакованную в стильный пластиковый пакетик и продаваемую по высокой цене. Растение каркаде, Hibiscus sabdariffa, говорят, пришло к нам из Юго-Восточной Азии. Сегодня высокие двухметровые красные кусты широко выращивают в Египте и Судане, а также в Таиланде, Китае, Танзании, Мали и Сенегале. В разных странах растение известно под разными названиями. В Западном полушарии его выращивают местами в Южной Афри