Перейти до основного вмісту

Публікації

Показано дописи з березня 1, 2023

Перці чілі: які вони бувають та чим відрізняються

Важко уявити мексиканську кухню без пекучого перцю чилі. Від халапеньйо до поблано - ці перці є ключовим інгредієнтом у створенні унікального та гострого смаку, який є синонімом мексиканської кухні. У той час як свіжий перець додає стравам кольору, текстури та гостроти, саме сушені перці пропонують найскладніші та найдивовижніші смаки – від димчастого до цитрусового та шоколадного. Мексиканський перець чилі має яскраву палітру смаків і кольорів: від шалено гострого до солодкого з відтінками чорносливу. Традиційно мексиканська кухня використовує поєднання різних видів чилі для приготування сальси та адобо. Велика кількість видів і форм, кольорів і назв перців чилі збивають з пантелику, проте є шанс в них розібратися. Сушений перець чилі можна розділити на червоний і темний . Червоні чилі варіюється від помаранчево-червоного до темно-бордового, їхній аромат подібний до аромату тропічних фруктів, вони мають різний ступень гостроти. Темні перці чилі, з іншого боку, мають забарвлення